Hivjon minket +36 (20) 4294-745

Himalája Só

Iratkozzon fel RSS hírforrásra

Ultrahangos sóporlasztás

Témakörök

HIMALÁJAI SÓPÁRA TERÁPIA A MINDENNAPI ÉS KLINIKAI GYAKORLATBAN

 

Himalájai sókristály

Kiváló biofizikai tulajdonságainak köszönhetően egy mérhető energia-tenger, ami pozitív hatással lehet testünk terápiás kezelései során. A Himalájái kristályos só 100%-ban természetes, nem fehérített és nem finomított. A Himalája hegység sója mintegy 250 millió éves. Ez a sóféleség számít az egyik legértékesebb természetes sónak. Iparilag kezeletlen, magas minőségű sókristály, mely az őstengerek kiszáradása révén keletkezett.

A sókristályban előforduló legtöbb ásványi anyag és nyomelem a sejtekbe könnyen beépülő kolloid-ionizált formában található. Ez lehetővé teszi a szervezet számára a természetes ásványi sók, mint például a kálium, a magnézium és a kalcium, valamint az életfolyamatok fenntartásához szükséges összes nyomelem felvételét és beépítését.

Terápiás alkalmazási területek: A Himalájai sókristályból előállított természetes sós víz gyakorlatilag egy energia-tenger, ami jótékony hatással lehet szervezetünkre. A Himalájai sókristály felhasználható sós fürdőkhöz, inhaláláshoz, külső bedörzsöléshez bőrhámlások és számos egyéb panasz kezelésének céljára.

Tengervíz-porlasztás

A tengeri levegő sok olyan elemet tartalmaz, amelyek a sós víz porlasztása nyomán jutnak a légkörbe. A Salina Vita készülék újratermeli a levegőnek ezt a telítettségét a tengerre jellemző alkotóelemekkel, a kiválasztott elemek (4000 m mélységből felhozott mélytengeri víz, vagy nagy értékű Himalájai sókristály és Holt-tengeri só) porlasztása révén.

Az előállított mikro-finomságú aeroszol részecskék mélyen behatolnak a légutakba, fenntartják az ionizált oxigén szállítását és aktiválják a légutak öntisztulását. Ezzel párhuzamosan a sókristályok behatolnak a bőr rétegeibe is. Ott lekötik a nedvességet, a bőrt frissé és pihentté teszik. A bőrben kifejtett kiváló nedvesség-lekötő képesség nagy sikerrel alkalmazható a kozmetikai kezelések során és sok kozmetikai termék hatását kiegészíti vagy fokozza.

Holt-tengeri só

A Holt-tengeri sónak igen magas a magnéziumtartalma. Öli a bőrgombákat és sikeresen alkalmazzák bőrbántalmak (psoriasis) kezelésében. Különösen magas magnéziumtartalma (kb. 120.000 mg/kg) jótékonyan hat vissza a bőrhámlásra és a bőrenzimek kiválasztására.

Sópermettel a krónikus bőrbetegségek ellen

A Freiburg-i gyógyszerkutatók és bőrgyógyászok közösen egy jobb terápiát dolgoztak ki a pikkelysömör ellen

 

A német lakosságnak körülbelül nyolc százaléka szenved pikkelysömörben vagy ekcémában. A beteg között a csecsemők aránya 20 százalék. „Az atópiás dermatitisz szinte népbetegség”, mondja Dr. Wolfgang Strasser freiburgi bőrgyógyász. „A betegség tüneteit: a bőr kiszáradását, kínzó viszketést és az állandó vakarás kényszerét, a betegek rendkívül nehezen viselik.”

Strasser új módszert dolgozott ki az ilyen betegségek kezelésére. Az általa kifejlesztett terápia a beteg számára jelentős megkönnyebbülést hoz. Az atópiás dermatitisz kezelésére, mint a pikkelysömör, még mindig nincs igazi gyógymód: A betegség sajátos dinamikát mutat, néhány beteg esetében a tünetek átmenetileg visszahúzódnak, mások pedig állandóan szenvednek miatta.

Korábban az atópiás dermatitiszben szenvedő beteg, hogy enyhítse a kellemetlen érzést, koncentrált sóoldatban fürdött. Ezt a sósvíz-terápiát általában „napfénykezelés”, azaz ultraibolya sugárkezelés követte. „Mivel a sós víz a bőrfelületen egy sókérget képez, ezt általában mint kellemetlen viszketést érzékeli a beteg ", teszi hozzá Strasser.

Ezen túlmenően, a sónak vízlekötő hatása van. A bőrsejtek megpróbálják kiegyenlíteni a sejtek alacsony sótartalma és a bőrfelület nagyon magas sótartalma közötti különbséget, vizet szállítva sejt belsejéből a bőr felületére. „Ez kiszárítja a bőrt”, mondja Strasser. Ennek ellenére, a víz önmagában nem elég a sikeres kezeléshez. A tiszta víz egyetlen hatása, hogy helioterápia alatt a nedves bőr gyorsabban barnul. Következésképpen, a sós vízterápia nyomán a bőrön kialakuló só kéreg fontos lehet a kezelés sikere végett.

Strasser egy másik kezelési lehetőséget próbált ki. Ahelyett, hogy a beteget sóoldatban fürdette volna, ő először ultrahangos porlasztóval a sós vizet sós párává porlasztotta úgy, hogy aeroszolt képezzen. A betegség által érintett bőrt ezzel párolta. Az eredmény megdöbbentő volt. „Különösen helioterápiával kombinált só aeroszol terápia hozott nagyon jó kezelési eredményeket”, szögezi le Strasser. „A betegek életminősége jelentősen növekszik.” De miért marad el bőrirritáció, ha a betegeket azonosan koncentrált aeroszollal permetezzük? Strasser számára a magyarázatot a freiburgi Materialforschungszentrum (FMF) Kutatóintézettel való együttműködés nyújtotta. Hans-Joachim Cantow és Rolf Mülhaupt kémia professzorok az ott működő légköri pásztázó elektronmikroszkóppal (ESEM) vizsgálták a gőz hatásának kitett biológiai anyagot.

A kutatók összehasonlították a só-aeroszollal permetezett bőrmintákat azokkal, amelyeket közvetlenül sóoldatba merítettek. „Ezzel a hagyományos módszerrel a sós víz nagy cseppek formájában megmarad a bőr redőiben. Ott majd kocka alakú, körülbelül egytized milliméter él-hosszúságú sókristályokat képez”, fejti ki Mülhaupt.

Ezzel ellentétben nézzük az ESEM-képeket, amikor a bőrt sós vízpárával kezeltük. „Ez alkalommal a nagy sósvízi cseppeket apró, néhány mikron méretű kristályok váltják fel, amelyek, jégvirágszerűen növekednek. Ezek méretei csak egy mikrométernyi tartományban változnak”, magyarázza Mülhaupt.

A finom sós pára hatására a bőrön képződött mikrokristályos sófilm (rétegbevonat) jobban enyhíti a tüneteket és a betegek sokkal kellemesebbnek tartják, mint a sósfürdő után lerakodó kristályokat.

Forrás: http://www.psoriasis-netz.de/weitere salznebel.htmtl

A Salina Vita Salionarium által nyújtott alkalmazások mellett szól a Heidelbergi Egyetem új tanulmánya

Száraz légutak mint számos tüdőbetegségek oka

 

Heidelberg – A száraz légutak központi szerepet játszanak sok tüdőbetegség patogenezisében. Ezek között – állítja egy az Uniklinik Heidelberg (Egyetemi Klinka) új tanulmánya – szerepel az asztma, dohányos tüdő vagy a cisztás fibrózis örökletes betegsége.

A kutatók egereken mutatták ki, hogy a légúti felületek hiányos hidratálása olyan változásokhoz vezet, amelyek jellemzőek ezekre a tüdőbetegségekre. A kísérletek során a fiatal egerek légúti szárazsága nyomán allergiás légúti gyulladás lépett fel, és az asztma is előfordult. Azonban a felnőtt egerek esetében krónikus bronchitis keletkezett, ami együtt járt a tüdőtágulással. Ezek a változások általában a dohányos tüdőre jellemzőek.

A szakértők szerint a dúsabban párásítás javítják a légutak és a tüdő tisztulási funkcióját és kedvezően hatnak a különböző krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD) megjelenése ellen. A kutatók most ezt szeretnék megvizsgálni. A krónikus obstruktív tüdőbetegség az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a világon a negyedik vezető halál-ok.