Hivjon minket +36 (20) 4294-745

Himalája Só

Himalájai Sótermékek

Sótéglák, sütőlapok

Sópor, Granulátum és Sótömb

Sólámpa

Megesszük az óceánok műanyag hulladékát a tengeri só által!

HIMALÁJAI SÓKRISTÁLY ÉLETTANI HATÁSAI

 

A só életünk fontos része!

Belsőépítészethez, lakberendezéshez új dimenziókat kínál a különleges megjelenés és a narancs-vörös árnyalatú háttérvilágítás. A himalájai só építőanyagként tégla, csempe, tömb, rög és granulátum formájában áll rendelkezésünkre. Ez az új és egyedülálló építőanyag egyaránt használható, falburkolatként, fűtőtestek megvilágított burkolataként, válaszfal építéséhez stb. Ajánljuk otthonokba, irodákba és a wellness számos területére.

Esztétikai előnyei mellett, a só nyugtató tulajdonságokkal is rendelkezik. A természetes színek kellemes fényjátékának köszönhetően, a Saunabau himalájai sókristály kellemes hatást gyakorol mentális és érzelmi állapotunkra. Mi több, a levegő negatív ionokkal válik dúsabbá! Ez okból ugyanazt az élénkítő frissességet tapasztaljuk, mint a tengerparton, a hegyekben, vagy vízesések közelében. A tudományos vizsgálatok kimutatták, hogy minél több negatív ion van a levegőben, közérzetünk annál jobbá válik!

A Saunabau himalájai sókristály építőanyagok otthoni és munkahelyi környezetben varázslatos szín-, és fényjátékot biztosítanak. Általában minél vékonyabb a só réteg, annál világosabb a színe. Az 5 cm csempe vastagság már ideális háttérvilágítással való működtetésre.

Technikai szempontból nagyon sok építészeti megoldás lehetséges, az ön képzeletének semmi sem szab határt. Mindössze annyit kell tennie, hogy forduljon hozzánk bizalommal.

Széles himalájai sókristály kínálatunk további különlegességei a nagy méretű lámpák, sütő-grillező téglák, valamint az étkezési célokra gyártott, magyarországi forgalomba hozatali engedéllyel rendelkező asztali sónk.

A himalájai asztali só – a természet kínálta csoda

Nem tudjuk pontosan, hány ezer évvel ezelőtt vették vállukra őseink kosaraikat és csákányaikat, hogy sót bányásszanak. A történészek azonban egyetértenek abban, hogy ez mágikus pillanat volt, amely a történelem menetét örökre megváltoztatta, mert a só az őskori vadászok és gyűjtögetők számára értékes nyomelemeket és ásványi anyagokat biztosított.

Az ókortól a 19. századig a sót mint „fehér aranyat” emlegették. Ez a megnevezés arra a nagy piaci értékére utal, amellyel egykor bírt. Például Bingeni Szent Hildegard német misztikus (1098–1179) az egészségről szóló írásaiban már akkoriban említi a só fontosságát a szervezet vízháztartása, valamint az idegrendszer, az emésztés és a csontrendszer egészségének szempontjából. Az Iszlám tudósai is hasonló gondolatmenetű ajánlásokat tesznek: „Kezdjük és fejezzük be az étkezést sóval, így megmenekülünk 72 betegségtől és a gonosztól.” (Al-Kafi, 6. kötet).

A sós gyógynövény-, fokhagyma- és fűszerinhalálás hagyománya a javasasszonyok ősi gyakorlatáig nyúlik vissza. Kezdetben aromás sókat készítettek, hogy gazdag uraik is kaphassanak egy csipet „gyógyszert” minden étkezésnél. A só nem csak az adalékanyagok ízét, hanem a jótékony és élénkítő illóolajokat is tökéletesen átveszi. Hogy mi is hozzájáruljunk eme hagyomány felelevenítéséhez, a klasszikus aromás sókhoz kiváló alapanyagot szállítunk Önnek a Himalája hegységből.

Hogy jobban átéljük azt az energia-dús közérzetet, amit a táplálkozás évezredek óta nyújt, megkerestük a világ utolsó természetes sóit és ráleltünk Észak-Pakisztánban a különleges ízű, gazdag ásványi anyag és nyomelem tartalmú himalájai sókristályra.

A Himalája só korunk egyik leg csodálatosabb egészségügyi felfedezése. Ez a tiszta, kristályos só akkor jött létre, amikor az őstenger – az a hely, ahonnan a tudósok és a kutatók vélekedése szerint minden élet származik –a napsugárzás hatására kiszáradt, a tektonikus mozgások következtében a rárakódott rétegek súlyának óriási nyomása alatt, több millió év során tömbbé kristályosodott. Ez a folyamat mintegy háromszáz millió évvel ezelőtt zajlott a Himalája hegység kialakulásának idején. A szennyezetlen óceáni só megőrizte kristály szerkezetét és jelenleg a rendelkezésünkre álló legtisztább és legjótékonyabb hatású só a földön.

Himalájai étkezési só az egészségtudatos fogyasztók kedvence

A só ugyanolyan nélkülözhetetlen az emberi test számára, mint a víz: a szervezetnek majdnem fél kilogramm sót kell állandóan tartalmaznia, hogy folyamatosan fenntarthassa működését. A só elengedhetetlen az anyagcsere normális működéséhez, a sejtek közötti elektromos biokémiai kommunikációhoz, valamint fontos szerepe van a víz és az ásványi anyagok szervezetben történő felszívódásában.

A tiszta himalájai kristály só 84 különböző, a természetben előforduló ásványi anyagot és elemet tartalmaz, amelyek nélkülözhetetlenek az egészség megőrzéséhez. A Himalája só mind a főtt ételek, mind a nyers élelmiszerek ízesítésére használható. Íze jobb, mint bármely más sóé, az a tény pedig, hogy természetes és mentes minden kémiai adalékoktól, a mindennapi fogyasztásra a leg egészségesebbé teszi.

A himalájai só mint bőrtisztító eszköz

A felgyülemlő elhalt hámsejtek érdessé és ráncossá teszik a bőrt. A dehidratált sejtek felső rétegét dörzsöléssel, u.n. radírozással eltávolítva a bőr fellélegzik, selymessé válik - fiatalodik. A himalájai só granulátum a legjobb bőrradír. A finom só szemcsék jobban tisztítják a pórusokat, mint bármely szappan vagy tisztítószer, a bőrlégzés is könnyebbé válik.

A sós bőrradírozás használatának főbb előnyei:

 • A himalájai só jobban tisztítja a bőrt, mint a szappan vagy tisztítószer.
 • Eltávolítja a petyhüdt, elhalt hámsejteket, frissíti a bőrt.
 • Alaposan kitisztítja a pórusokat, így a bőr könnyebben lélegzik.
 • Serkenti a vérkeringést és eltávolítja a naponta halmozódó méreganyagokat a bőrből.
 • Elősegíti a bőr regenerálódását, így a bőr fiatalabbnak néz ki.
 • Erősíti és feszesebbé teszi a bőrszövetet.

A himalájai só-lámpa

A só lámpa a több ezer éves nyugtató só-terápiák hatékonyságát növelő eszköz. Ezek a só lámpák is számos orvosilag jótékony hatást biztosítanak. Ha Ön érdeklődést mutat a közérzetének javítása iránt, ki kell próbálnia a só lámpát.

A só-lámpák a különböző színű – vörös, rózsaszín, narancs és fehér színű, vagy csíkozott – mintázott kősó kristályokból készülnek. Működés közben egészségünk számára fontos negatív iont juttatnak a levegőbe. A negatív ionok tisztítják a levegőt, javítják a látásélességet, elősegítik a gyógyulást.

 • Hogyan készül a só lámpa?

  A kőzetek a Himalája, Pakisztán különböző vidékeiről származnak. A fényeket a metszett és csiszolt sókristály felerősíti. Az üres sókristály tömböt lámpát égővel és kapcsolóval látjuk el. Mikor a benne található égő felgyullad, a lámpa nyugtató, meleg fényt bocsát ki.

 • A só lámpa jótékony hatása:

  A só lámpa kitűnő éjszakai világításra és elősegíti a békés, nyugodt alvást, tiszta és egészséges környezetet biztosítva a szobában. Ez a világítás munkahelyen is jótékony, mivel javítja a koncentrációt, és csökkenti a fáradtságot, stresszt. Ezen kívül csökkenti az irodai berendezések, különösen a számítógépes képernyők sugárzását. A só-lámpa enyhíti a mesterséges fények hatását. Csökkenti az allergiás hatásokat a lakásban.

 • További előnyök:

  Egészségügyi intézményekben – várótermek, betegszobák, szanatóriumok stb., - a só lámpák kellemes hangulatot teremtenek. A lámpák a lábadozók gyógyulási folyamatában is hasznosak. Csökkentik a stresszt, nyugtató és lazító hatásuk van. Kiválóan használhatók továbbá vendéglátó egységekben, ahol a dohányzás megengedett, mivel a só-lámpa csökkenti az állott (tartós) füst kellemetlen hatásait. Elnyeli a dohányzás keltette túl nagy mennyiségű pozitív iont. A só lámpát színterápiára is használják. A nyugtató hatású fény elősegíti a neurotikus, vagy álmatlanság okozta zavarok leküzdését.

Következtetés:

A só lámpa használható a levegő természetes minőségének helyreállítása és megőrzése céljára, kellemes hangulat biztosítására, valamint pihenés, jó közérzet és kellemes környezet elősegítésére. Amennyiben stressztől és szorongástól szenved, vagy egyszerűen csak pihentető hangulatot akar teremteni otthonában, ajánljuk szíves figyelmébe só lámpa kínálatunkat!